Snežni telefon
Webcams Zima Poletje

rezervacije

vreme Kanin

jasno

Kanin
23. junij
temperatura: 1°C
veter: rahlo vetrovno

več

snežni telefon

Pomembno


Od 23.6. naprej Kanin obratuje dnevno. Zjutraj je na hribu -1 C. Priporočamo topla oblačila in primerno obutev!    

Panoramska vožnja s sedežnico Prevala: sedežnica bo odprta za pohodnike med 9:00 - 15:00. V Prevali je še sneg. Smučarska proga ni urejena in odprta. Cena za povratno vožnjo s sedežnico je 4 €/ osebo. V eno smer 2 €/ osebo.   

Ferrata in del Učne poti: od 23.6. odprto (obvezna primerno obutev). Za pohodništvo in gorništvo: obvezna primerna zimska oprema!  

Spremljanje tekem v svetovnem prvenstvu v nogometu: tekme bomo predvajali na TV v okrepčevalnici Kaninske Legende. S 30.6. naprej pa na velikem platnu pred Legendami 

Ker je Kanin visokogorsko smučišče, sledite vremenskim informacijam.

 

 

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…

Pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen.

Dogodki

Ne spreglejte

PARKIRIŠČE ZA AVTODOME

Parkirišče za avtodome - PZA je v Bovcu urejeno ob spodnji postaji kaninske gondole, kjer je urejenih 16 parkirnih mest za avtodome. Možen je priklop na elektriko, oskrba z vodo, praznjenje kemičnega wc-ja in izpust odpadne vode.

ADRENALINSKI PARK - VIA FERRATA

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Geografijo tega naravnega okolja predstavljamo s sedmimi informacijskimi tablami naravoslovne poti v neposredni bližini restavracije Prestreljenik. Pot je primerna za vse starostne skupine. Spoznajte Kaninsko pogorje tudi na ta način.

MTB SPUST IZ POSTAJE B

Spust iz postaje B bo uradno odprt, urejen in označen 1.7.2018. Usmerjevalne table so postavljene. Z gondolo kolesa že prevažamo. Do zanimivega a zahtevnega spusta lahko vsi gorski kolesarji z gondolo peljete kolo do postaje B. Iz B je urejena GORSKO KOLESARSKA POT KANIN.

POHODNIŠTVO

Z najdaljšo slovensko žičnico se lahko zapeljete do našega edinega visokogorskega smučišča na višini 2200 metrov, kjer se odpre povsem novo okno v svet. Pogled na Alpe in morje ob lepem vremenu.

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca - Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900 m nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec.

RESTAVRACIJA PRESTRELJENIK - na 2202m

Restavracija Prestreljenik leži na 2202m nad morjem in je najvišje ležeča restavracija v Sloveniji. Tu je tudi zadnja postaja gondolske žičnice, ki vozi iz Bovca. Skorajda skozi vse leto restavracija nudi pestro ponudbo hrane in pijače, da bi vsakdo našel kaj za svoj okus.

AKTIVNO & ADRENALINSKO POLETJE

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen. Pripravili smo posebne cene za družine, športne navdušence, za najmlajše in najstarejše.

Webcam

Karta smučišča Kanin - Sella Nevea

kaninbovec