SLOVESNO ODPRTJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA 8.9.2018

datum: 31.08.2018

PROGRAM

Sobota, 8. septembra 2018 ob prelazu Prevala (Kanin) nad Bovcem. Od 8. ure dalje vzpon s kabinsko žičnico do zgornje postaje kaninske žičnice in potem do Prevale s sedežnico(trajanje okrog 45 minut).

Slovesnost se bo pod pokroviteljstvom Avstrijskega črnega križa, podružnice Salzburg, in ob podpori Občine Bovec začela z Zdravljico pevskega zbora Golobar in z avstrijsko himno v izvedbi pihalnega kvinteta avstrijske vojske iz Salzburga ter s pozdravnim govorom bovškega župana. Sledila bo gorska maša, ki jo bosta darovala vojaški kurat avstrijske vojske in bovški župnik. Po njej bo sledil blagoslov spominskega obeležja in tamkajšnjega vojaškega pokopališča, temu pa kulturni program s slavnostnim govorom. Prireditev se bo končala z druženjem v restavraciji zgornje postaje kaninske žičnice.

Opozorilo

Prireditev bo potekala v gorskem okolju z nadmorsko višino okrog 2100 m, zato je priporočljiva pohodniška obutev in druga primerna oprema. Od sedežnice na Prevali do kraja prireditve je okrog 400 m dolg, a rahel vzpon.

V primeru slabega vremena (nedelovanja žičnice) bo prireditev ob spodnji postaji kaninske žičnice (v Bovcu).